2011. április 5., kedd

ne haragudjatok, hogy csak most írok, akartam postolni Párizsból de odalett az akarat este 11kor mikor odajutottunk, hogy gépezzünk. úgyhogy most egy összefoglaló remélem kárpótol titeket :)
először is Párizs egyszerűen mesés! gyönyörű város! mindenki nagyon közvetlen, barátságos és kedves! minden utca tiszta, szélesek a járdák, rendezettek a parkok, millió virág mindenhol, lépten-nyomon zöld terület, minden háznak kovácsoltvas erkélye van, élelmiszerbolt nincs ( kettőt találtunk összevissza az egész városban ), minden második lépésnél étterembe és annak teraszába lehet botlani. az egész városban kellemes illat van, sok a látnivaló ( mindenre rácsodálkoztunk természetesen ) a metróhálózat észbontóan szupi!! nagyon tetszett! csak az öt nap elég kevésnek bizonyult, szomorkás is vagyok :(
pénteken városnézésre indultunk, Hotel des Invalides, Tour Eiffel, Musée du Louvre, Notre-Dame, Seine fért bele a napba. piknikeztünk egy játszótéren, fotóztunk, kávéztunk, sétáltunk jó nagyot.
Szombaton folytattuk a kört;  Avenue des Champs- Élysées itt töltöttük el a fél napot :) , végigsétáltunk az utcán az Arc de Triomphe- ig, ott is kicsit megpihentünk, jut eszembe a közlekedés autóval elég összevisszás :) duda van fék nincs kb ilyen :) aztán végigsétáltunk az Avenue Montaigne- n :) vásárolni támadt kedvünk, így az utikönyvecskénkből kinéztünk egy címet, tutijó bolhapiacra bukkantunk, vettünk szépséges dolgokat aztán visszamentünk az Eiffel toronyhoz, mivel rendesen elfáradtunk az Eiffel torony alatt piknikeztünk majd mivel nem volt még elég aznapra sétálgattunk egy picit, megvártuk, hogy besötétedjen és kivilágítva is megnézhessük! sokkal de sokkal szebb este!! :) így megintcsak fáradtan érkeztünk meg este.
vasárnap Disneyland volt a program! kicsit borús volt az idő aminek nem örültünk egyáltalán, de legalább nem voltak százmillióan, habár így is jó sokan voltunk. hm, Disneyland; tudtam jól, hogy csudijó lesz, de felülmúlta a várakozásaimat! imádtuk!! ha szegedről valamiért elköltöznék biztosan oda mennék dolgozni és ott is laknék Disneylandban :) :) ezt most tényleg komolyan mondom! :) iszonyatosan jó volt ott lenni, nem is tudom mit írjak róla, át kell élni, meg kell nézni! :) 
este még megnéztük a Grande Arche-t, Phuginak nem annyira de nekem nagyon tetszett! szerintem szép! igaz félelmetes is kicsit de azért szép! ezek után még vacsiztunk egy török kajcsisnál és ismételten ágyba dőltünk. reggel aztán szépen ügyesen összepakoltunk, furcsamód becsukódott a bőröndünk :) és útra indultunk, a félórásra tervezett vonatozás egy órás lett végül, így aztán volt egy kis rohanás a repülőtéren de legalább nem kellett várakoznunk kb semmit :) hirtelen ennyi. imádom Párizst és mindenképpen vissza szeretnék menni! 



Tour Eiffel


Notre- Dame


Phugival :)


Musée du Louvre


Notre-Dame


Tour Eiffel esti fényei


Arc de Triomphe


Champs-Élysées






Grande Arche




Disneyland!! :) imádom!! 




a facebook oldalamon van még több kép, ha nézelődni szeretnétek. :) millió puszi nektek!

7 megjegyzés:

  1. Annyira irigyellek, főleg Disneyland miatt. :)
    Tetszenek a képek, főleg az utolsó öt, meg amin az Eiffel torony van kivilágítva.

    VálaszTörlés
  2. óó de jó nézni ezeket a képsorokat, igaz már facebookon majdnem mindet végig lájkoltam, de ugyan úgy élveztem most is! :) én is irigykedem, remélem egyszer átélhetem ezt a csodát! :)

    VálaszTörlés
  3. jajj dejól összefoglaltad, lehet h el is lopom, egyszerűen nem tudok leírni ennyi mindent!! :)) imáááááááááááááááádtaaaaam, vissza akarook menni :(

    VálaszTörlés
  4. majdnem gondolkodnom kellett, hogy hogyan is volt, mikor merre voltunk :) örülök lányok, hogy tetszenek a képek, nekem is! :) és roppant boldog is vagyok, hogy ott jártunk!! vissza kell mennem! (most) puszi!

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű szépek a képek! *.* Már nagyon vártam a beszámolótokat. :] Csodálatos lehetett! *.* Én is annyira szívesen ellátogatnék oda. *.* Facebookon is megnézném majd a képeket,remélem nem gond, hogy bejelöltelek. :) puszii :)

    VálaszTörlés
  7. igen nagyon szép volt minden, imádom Párizst! kár, hogy a teleportálást még nem lehet kivitelezni :( akkor legalább mindenki közelebb kerülhetne az álmaihoz :)
    nem baj egyáltalán, hogy bejelöltél, köszönöm a lájkokat is! puszi.

    VálaszTörlés