2011. október 18., kedd

a majdnem cipő


tegnap délután a RetroJeans polcán véletlenül megláttam ezt a gyönyörűséget, ááá nagyon megtetszett, gyors felpróbáltam, pont jó, minden klassz, 20ezerről 6ra volt leárazva, legjobb!! igaz a tavaly őszi/téli kollekció egyik darabja de beleszerettem és meg is vettem volna.. már fizetnénk, mondja a csaj, hogy kártyával nem tudunk fizetni, hát ok épp volt nálunk 6 ezer erre mondja, hogy 10. ??!!! csodás! még gyorsan kerestem volna autómatát de 10ért már sokalltam és egyébként sem akartam cipőt venni szóval a cipő maradt. remek. :( annyi vigasztal, hogy rendesek voltunk az eladó csajjal, nem hisztiztünk és nem is vontuk kérdőre, hogy akkor miért ez van ráírva. egyszerűen nem vagyok/unk ilyen kötekedős vásárlók, pedig sokan sajnos ettől sokkal durvább dolgokat is megcsinálnak..  kötekednek ok nélkül és hisztiznek, kiabálnak az eladóval pedig ő is csak ember, akár tévedhet is, ha egyáltalán tévedésről van szó és nem csak egy heppje a vásárlónak a balhé. ne tegyük tönkre egymás napját ha lehet. igaz, hogy nem nézegethetem az előszobámban a cipellőt de legalább tudom, hogy valakinek nem rontottam el a napját :)

(egyébként így, hogy aludtam rá egyet a 10 sem olyan sok érte, jajj nemtudom. szerintetek megéri? ááá )

9 megjegyzés:

  1. a másikod is hasonló, tőlem kap egy no-t :D inkább vegyél vmi csizmit, telitalpút, zártabbat, vmit bármit:)) ez kül is gyilkosnak néz ki, a másikod meg tök hasonló:))) de ez csak my opinion :D

    VálaszTörlés
  2. jogos, meg tényleg amúgy sem akartam most még egy magassarkút venni. nem csak gyilkosnak néz ki, szerintem ténylegesen az is a 16cmes sarokkal. igazad van, inkább zártabb cipőt kellene néznem. puszi! (L)

    VálaszTörlés
  3. jól tetted, hogy ott hagytad, viszont annyit fűznék hozzá, hogy az nem kötekedés, ha megmondod, hogy más ár volt rajta. ugyanis ha két ár van a terméken, kötelességük az olcsóbb áron adni, az teljesen mindegy, hogy miért volt rajta az ár. ezt figyeli a fogyasztóvédelmi hatóság is. sokan ugyanígy legyintenek e felett, pedig nem mindegy és sajnos emiatt nagyon sok embert átvágnak. nem kell bunkón szólni vagy arrogánsnak lenni, egyszerűen meg kell mondani, elvileg ezt nekik is tudniuk kell. szerintem amíg sokan emiatt nem szólnak, úgymond udvariasságból, addig ki is fogják használni az embereket. úgyhogy ne féljetek normálisan megemlíteni és élni a jogaitokkal. (jogászlány)

    VálaszTörlés
  4. :) igen igen ezt mind tudjuk ráadásul a számlát a NAV-ra kértük (volna), szóval nemcsak a jogainkkal tudtunk volna élni, hanem még némi kellemetlenséget is okozhattunk volna, csak a különbözetet ugye az eladónak kellett volna kifizetni ezt pedig nem akartam.
    Köszönöm egyébként a kommentet, sokan nem tudják tényleg,hogy az ilyen és ehhez hasonló esetekben hogyan lehet és érdemes mint vásárló eljárni.

    VálaszTörlés
  5. Én úgy tudom, hogy amilyen ár van rajta, azért kötelesek eladani... Ez törvény, vagy szabályzat, lényeg, hogy így kell. Dechatlonban szoktak hasonló szituk lenni, illetve a Pimkie-be.. de ott mondjuk annyiért adják, amennyi rá van írva.
    De én a helyedben valami ősziesebb-téliesebb darabra fektetnék be... szépszép.. de azért mégsem annyira, hogy ne találnál majd nála szebbet.. (:

    VálaszTörlés
  6. igen, jogszabály írja elő, az üzletnek ilyen esetekben nem okoznak ezek az esetek kárt, csak az eladónak, aki lehet, hogy nem is tehet az egészről, mert nem az ő hibájából került oda az az árcédula, ezért nem akartam/akartuk a cipőt elhozni így, hogy kvázi oda az egész napja a csajnak nem csak anyagilag hanem egyébként is. bármikor megtörténhet ez bárkivel fordítva is. egyébként már nem is bánom a cipit, igazatok van, tényleg egy melegebb cipellő után kellene néznem :)

    VálaszTörlés
  7. Jogszabály ide vagy oda tényleg nem kell az eladót bántani ha nem érdemli. Mindannyian láttunk már bunkó vevőt meg bunkó eladót is. A bunkóság az egy emberi tulajdonság sajnos és akiben nincs benne az nem fog feleslegesen egy teljesen normális emberrel kötekedni. Mondjuk a kommentekből okulván legközelebb ha ilyet látok tapintatosan jelzem majd, nehogy bünti legyen miatta akár az eladónak is és legfeljebb nem veszem meg. De így, hogy ezt nem tudtam tuti én se vergődtem volna e miatt. A topánka brutál jól néz ki... de valóban elég gyilkos darabnak tűnik :)

    VálaszTörlés
  8. Szerintem nem lettél volna goromba vásárló, ha megkérdezted volna, hogy miért nem az akciós címkén lévő árat veszi be a gép? Ebben nincs semmi ellene irányuló, te vagy a vásárló, ő kell hogy segítsen neked, meg kell tudnia a választ, valószínűleg az üzletvezetőt kellett volna keresnie...
    Én visszamennék, levenném a cipőt a polcról és odamennék a kasszához, húzzák le megint a címkét, ha pedig még mindig 10e, a címkén meg 6e van, biztos kideríteném, hogy mi ez az olcsó trükk. Így akarják lehúzni a vásárlókat?

    Te nem rontottad el senkinek sem a napját de téged ilyen helyzetbe hoztak ezzel az egésszel, sőt kellemetlenebbül is elsülhetett volna :)

    Én szeretem a saját érdekeimet képviselni, ha úgy van kihívatom az üzletvezetőt, étteremvezetőt, menedzsert. Az eladókkal nem akadékoskodom, az ilyen problémák megoldása nem az ő feladatkörük. De azért van az üzletnek vezetője, hogy orvosolja a vásárlók problémáját.

    Egyébként szép a cipő :) Ha szükséged van rá és szeretnéd, vedd meg. Ha lenne más, amire költs, mérlegelj.

    VálaszTörlés
  9. az eladónak szóltunk persze, hogy nem egészen ennyit szeretnénk fizetni a cipőért, akkor megnézte és elnézést kért a kellemetlenségért és kérte, hogy a pénztárcáját kíméljük ha lehet. a vezetőséget nem zaklattuk..
    köszönöm a kommentektet, hasznos információk halmaza egyébként! aranyosak vagytok! :)
    Tekla : mérlegeltem és mert ma is nagyon fáztam, csizma lesz nem cipellő :)

    VálaszTörlés