2011. február 10., csütörtök

Paris

hamarosan utazunk Párizsba, arra gtam, írok egy postot a városról, a látnivalóiról, érdekességeiről, amiket garantáltan nem hagyhatunk ki! :) pár sort írok hozzájuk, próbálom a különlegesebb tudnivalókat megosztani :)

Notre- Dame. a székesegyház területe már legalább kétezer éve vallási hely. eredeti építésze ismeretlen. Számos kiemelekedő esemény mellett Napóleon is itt koronázta magát császárrá.
Louvre:   építése nyolc évszázadot vett igénybe illetve a világ egyik legjelentősebb műgyűjteményének ad otthont, köztük van a Milói Vénusz és a Mona Lisa is. Főbejáratánál található a Da Vinci kódból ismert üvegpiramis.

Pantheon: számos nemzeti hős mellett itt nyugszik: Louis Braille, a vakok ábécéjének feltalálója , Pierre és Marie Curie, Emile Zola, Rousseau, és Victor Hugo is.
Eiffel- torony: 1910-ben lebontásra ítélték, de mivel senkinek nem volt szive lerombolni, megmaradt. szerencsére!Disneyland: csak annyi, hogy juppiiéé! :D.Versailles: a napkirály vadászkastélya.
Grand Arche: a Défense negyed diadalíve, olyan hatalmas, hogy a Notre- Dame könnyedén elférne benne. a Párizson átvágó kelet-nyugati tengely befejezése, a franciák válasza Mannhattan sziluettjére.
és amit mindenképpen szeretnék még Párizsban:
egy hangulatos kávézó teraszán croassant reggeliznia Champs- Élysées-en végigsétálni
a Place du Trocadéro-ban  piknikezni
franciául csacsogni
egy szépséges ruhát vásárolni
esténként nektek postot írni :)

százezer puszi!


5 megjegyzés:

 1. húúú nagyon jó kis tervek!!! :):)

  VálaszTörlés
 2. uuuuuuuuuuuugy izgulok és várom!!!!!! szupiiiidzsii lesz :))

  VálaszTörlés
 3. igen tervezésben nincs hiba :)

  47 nap! terkó! :)

  VálaszTörlés
 4. wúúúúúúúúúúú *.*
  olyan szívesen lennék a helyedben *.* biztosan csodálatos lesz *.* remélem sokat írsz majd róla :)) szép képeket is kérünk ám *.*
  :)))))

  VálaszTörlés
 5. mindent meg szeretnék írni,ami történik velünk. hugival ketten utazunk, napi 500 kép garantáltan készülni fog :)

  VálaszTörlés