2012. május 14., hétfő

az, hogy nem frissítek ismét olyan sűrűn a blogon nem annak a jele, hogy nem történne semmi érdemleges, ellenkezőleg, annyi dolgom és programom volt az elmúlt napokban, hogy egyszerűen nem volt időm bejegyzést írni. viszont sajnos fotózni sem fotóztam, így nem nagyon tudom képekkel gazdagítani a helyzetjelentés postot, amit nem is írtam még  meg természetesen, helyette egy kis szépségápolással jöttem, remélem nem bánjátok :)
Úgyis hűvös az idő ami nem nagyon kedvez  a szabadtéri programoknak, ilyenkor ha már nincs nagyon mit csinálnunk otthon, szabadidőnk pedig bőven akad, tanulni meg egyáltalán nincs sok kedvünk, nyugodtan kísérletezhetünk otthon elkészíthető pakolásokkal. néhány praktikát gyűjtöttem most Nektek  össze, ha esetleg kipróbáljátok valamelyiket szívesen olvasnék róla, hogyan és miként vált be :)

ha száraz az ajkunk puhíthatjuk cukor és méz keverékével, masszírozzuk a masszát az ajakba, hagyjuk egy kicsit beivódni, majd töröljük, vagy nyalogassuk le :)

ha belenyúlunk a még meg nem száradt lakkba, helyrehozhatjuk anélkül, hogy le kellene mosni egy kis csellel, fültisztító pálcikára csepegtessünk néhány csepp lemosót majd óvatosan simítsuk el a baleset helyszínét.

esti programunk előtt tegyünk egy kevés csillámos pirosítót az arcra és a szemöldökcsontra, ez sugárzó, élénk külsőt kölcsönöz, még ha nem is érezzük magunkat valami fényesen. 

sötét szem alatti karikák ellen sokat segít a tüllkendőbe csavart nyers, reszelt burgonya vagy kivi. a pakolást 15 percig hagyjuk hatni a bőrön, majd itassuk fel a nedvességet.

duzzadt szemekre helyezzünk hideg, koffeines kávéba áztatott törlőkendőt legalább 10 percig, a hatás garantáltan üdítő :)

fénytelen hajra gyors megoldást jelent ha pár csepp babaolajat eloszlatunk a hajvégeken. így kellemesen csillogó és mellesleg  finom babaillatú is lesz a hajunk.

száraz, hámló körmünket megerősíthetjük, ha meleg tejbe áztatjuk kezünket. 

a narancs illata nyugtatja az idegeket és derűssé tesz, párologtassunk narancs illóolajat vagy csak együnk reggelente friss narancsot, vagy igyunk frissen facsart narancslevet.  A c vitamin tartalma miatt energiával tele indulhat a nap!

a gyors   elalvás érdekében érdemes egy kevés levendula illóolajat  cseppenteni a párnánkra, maga az alvás is pihentetőbb lesz. 

ha a körömlakk kupakja beragad, kenjük be az üveg száját vazelinnel, így legközelebb gond nélkül le tudjuk csavarni. 

tisztító, frissítő arcmaszk zsíros bőrre: vágjunk félbe egy citromot, egyik feléből vájjunk ki annyi gyümölcshúst, hogy egy tojássárgája beleférjen, így rakjuk be a hűtőbe egy éjszakára, reggel kenjük a tojássárgáját az arcunkra és 15 perc után mossuk le meleg vízzel. 

olívaolajos arckezelés: keverjünk össze egy tálban 1/4 csésze olívaolajat egy narancs levével és annak reszelt héjával, a keveréket óvatosan masszírozzuk az arcbőrbe majd mossuk le hideg vízzel. a pakolás eltávolítja az elhalt hámsejteket, frissít és táplál is egyben. 

 remélem tetszenek ezek az egyszerű és mégis hatékony praktikák, én még egyikben sem csalódtam :) puszik :)








4 megjegyzés:

  1. huu, ebből tuti kipróbálok egyet kettőt. :)) tipikusan mikor sietek valahova és nincs kilakkozva a körmöm, gyorsba megcsinálom, vigyázok h ne nyúljak bele semmibe, és a végeredmény mindig az, hogy inkább hagytam volna úgy ahogy van. 10 ujjamból 5 mindig 'balesetet szenved' :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. dettó ugyanígy csinálom én is, de ez tényleg "meggyógyítja a kisbetegeket" :D:D

      Törlés
  2. A körömlakkos tippért ezer hála, ha szükségem lesz rá, tuti kipróbálom.
    Örülök, hogy adtál végre hírt magadról. :) Remélem legközelebb már kattintgatni is lesz időd, mert hiányoztak a képek.

    Puszik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnálom is, hogy nem volt nálam gép, viszont most jobban ráérnék de végig esős időt írnak, szóval a körülmények szólnak közbe.. azért majd igyekszem :) Puszillak :)

      Törlés