2012. április 19., csütörtök

 

mostanában sokat gondolkodok azon, hogy ki mennyire lehet sikeres a szakmájában illetve lehet-e egy olyan valaki sikeresebb ugyanabban a szakmában akinek nemhogy papírja nincs róla de még csak egy könyvet sem olvasott róla soha. nem kell nagy dolgokra gondolni, elsősorban a Do it yourself csodálatos világára gondolok.  még a múlt héten kinéztem magamnak a Breshkaban egy csodaszép ruhát, viszont olyannyira pofonegyszerűnek tűnt a szabásmintája a fejemben, hogy nemcsak, hogy nem vettem meg, de el is határoztam, hogy én bizony megvarrom magamnak, legalábbis megpróbálom. persze eszembe jutott, hogy aki több éven keresztül varrónőnek tanul, az joggal gondolhatja, hogy kicsi vagy még ehhez vagy, hogy próbálkozni lehet, mégsem lesz olyan tökéletes. nem tudom még hogy fog sikerülni, de  nagyon furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy vajon sikerül-e egy olyan dolgot csinálnom amihez viszonylag nem sok közöm van. ezek  után fel is lapoztam néhány burda számot, nyilván ettől még nem lettem szakmabeli, viszont  lett annyi  eredménye, hogy már nemcsak a breshka ruhát szeretném saját magam megvarrni, hanem még néhány kis nyári flangálósat is :) így elsőre nem tűnik nehéznek a művelet, valószínűleg időközben majd rá fogok jönni, hogy de mégis az,  valószínűleg a varrógép gonoszkodása közepette, amikor is visszafelé akar varrni és a cérnámat mindinkább nyolcvanötször fel/begyűrni. ez majd kiderül :) viszont úgy gondolom, sokat tudok majd ezzel spórolni, és ha így van akkor az anyagi részről már megérte, illetve  talán nem jön szemben velem az utcán és elmondhatom, hogy igen, én csináltam :) most hétvégén egy perc szabadidőben sem reménykedem, de a hosszú hétvégét megpróbálom majd erre fordítani, addig is jobban utánajárok a témának, és   természetesen a próbálkozásokról itt a blogon is beszámolok nektek :) puszik!



4 megjegyzés:

  1. Én is imádok varrni, esetleg ha érdekel és anyagilag is fontos akkor itt Szegeden Mikszáth Kálmánon van egy turis anyagos üzlet ott 300 ft egy méter és van kilós is, nagyon segítőkész a hölgy, ha nem tudod milyen anyag mihez való :)) egyébként nem olyan nehéz varrni (ez a legkönnyebb része) talán a szabásminták valamint a szép kiviteléz az ami el tudja az ember kedvét rontani :D de sok sikert hozzá, én meg anyu épp jövőhéten tervezünk varrni nacikat, ruhácskákat meg táskát, szóval pát héten beül hozzám is felkerülnek a kész cuccok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hűűű nagyon szépen köszönöm a tippet!! mindenképpen be fogok nézni :) remélem, hogy valóban nem lesz nehéz elkészíteni ami egyenlőre még csak a fejemben létezik :) akkor nektek jó munkát :) kíváncsi vagyok milyen kincseket csináltok majd!! puszi :)

      Törlés
  2. hajrá hajrá:))csak ügyesen:))én is pont ezért kezdtem el varrni, persze kitartás és idő az mindenképp elengedhetetlen:)))várom majd az alkotásaid:))pusszaaa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm Pilluci :) ha már csak fele annyira lesznek szépek a ruhák, mint amiket Te készítesz, akkor én már nagyon boldog leszek :) jövőhét végén beindítom a kis varrószakkörömet, remélem tényleg lesz egy két normi darab :) puszik :)

      Törlés